tiistai 5. helmikuuta 2019

Kalanyytit

Kalanyytit ovat hyvin maistuva ruoka ja helppo valmistaa. Annos suljetaan folioon ja siitä tehdään nyytti, joka voidaan paistaa uunissa tai grillata. Nyt tein ne foliovuokaa, sillä teen puolisolleni eväsruokia kuorma-autoon ja tämä versio oli helpompi pakata rasiaan. Annoksesta tulee neljä annosta.

Tarvittavat aineet

400 grammaa kalaa (voi olla mitä tahansa raakaa, nyt käytin sei kuutioita)
1 pussi peruna-sipulisekoitusta
loraus öljyä tai nokare voita
1 hyppysellinen suolaa/annos
1 hyppysellinen (se mikä jää peukalon ja etusormen väliin kun ne nipistää kiinni)                                  mustapippuria/annos
1 hyppysellinen sitruunapippuria
1 rasia tuorejuustoa (valintainen maku, mutta itse käytän ruohosipulista tai yrttistä)
hieman tilliä
hieman ruohosipulia (ei pakollinen)

Itse tekeminen

Leikkaa foliosta neliön muotoiset palaset ja laita sen päälle peruna-sipulisekoitusta jakaen ne neljälle foliolle. Nyt kuvissa se on tehty foliovuokaan, joten yhdessä on kaksi annosta. Lisää nyt loraus öljyä tai nokare voita. Tämä ehkäiseen perunoiden kuivumisen ja takertumisen folioon.
Lisää kala ja mausteet.
Lisää tuorejuusto kalojen päälle. Juuston päälle voi ripotella hieman ruohosipulia.
Kääri folio napakasti yhteen. Tässä tapauksessa foliovuuat on kiedottu folioon. Paista uunissa noin 45 minuuttia 225 °C. Grillatessa riittää noin puoli tuntia.
Ja ei kun herkuttelemaan.





Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...