torstai 29. marraskuuta 2018

Zaidakakku

Tämä kakku on vanha eli isän äiti leipoi tätä ja se on helppotekoinen. Ohje on pieni, sillä ennen vanhaan kakkuvuuat olivat pieniä, sillä sokeria ei ollut tarjolla kuin nykyisin. Nyky vuualle kaksinkertaista ohje.

Tarvittavat aineet

2 kananmunaa
3 desilitraa sokeria
2 desilitraa maitoa
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 teelusikallinen jauhettua kardemummaa
6 desilitraa jauhoja
2 tl leivinjauhetta

Itse tekeminen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mitä napakammaksi ja valkoisemmaksi vaahdotat, sitä kuohkeampi kakku.
Lisää maito ja hieman viilentynyt sula rasva joukkoon ja kääntele varoen. Maito voi olla laktoositonta ja itse käytin kauramaitoa.
Lisää kardemumma ja kääntele sekin varoen taikinaan.
Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääntle varoen, kunnes jauhot ovat sotkeentuneet täysin.

Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tästä kakusta unohtui ottaa ennen ja jälkeen kuvat). Paista 175 °C noin tunnin verran, kakun kypsyyttä voi koettaa erillisellä tikulla, mutta tulitikku antaa luotettavimman vaustauuksen eli jos taikinaa jää tikkuun on kakku raaka ja jos ei niin kakku on kypsä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...