Tämä kakku on vanha eli isän äiti leipoi tätä ja se on helppotekoinen. Ohje on pieni, sillä ennen vanhaan kakkuvuuat olivat pieniä, sillä sokeria ei ollut tarjolla kuin nykyisin. Nyky vuualle kaksinkertaista ohje.
Tarvittavat aineet
2 kananmunaa
3 desilitraa sokeria
2 desilitraa maitoa
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 teelusikallinen jauhettua kardemummaa
6 desilitraa jauhoja
2 tl leivinjauhetta
Itse tekeminen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mitä napakammaksi ja valkoisemmaksi vaahdotat, sitä kuohkeampi kakku.
Lisää maito ja hieman viilentynyt sula rasva joukkoon ja kääntele varoen. Maito voi olla laktoositonta ja itse käytin kauramaitoa.
Lisää kardemumma ja kääntele sekin varoen taikinaan.
Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääntle varoen, kunnes jauhot ovat sotkeentuneet täysin.
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tästä kakusta unohtui ottaa ennen ja jälkeen kuvat). Paista 175 °C noin tunnin verran, kakun kypsyyttä voi koettaa erillisellä tikulla, mutta tulitikku antaa luotettavimman vaustauuksen eli jos taikinaa jää tikkuun on kakku raaka ja jos ei niin kakku on kypsä.
Ruokaa suomeksi ja ilman rakettitiedettä. Kryptan kyökki on vanhanaikainen ja konstailematon. Osa valmistuu nopeasti ja toiset hitaasti ja jotkut vaativat aikaa vähän enemmän.
torstai 29. marraskuuta 2018
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sveitsin pihvit
Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...
-
Nyt tehdään ruokaa, jota vanha kansa söi, mutta nykyisten suositusten mukaan vaarallista ravintoa. Ennen vanhaan suolaus oli säilöntämuoto j...
-
Tämä kakku on vanha eli isän äiti leipoi tätä ja se on helppotekoinen. Ohje on pieni, sillä ennen vanhaan kakkuvuuat olivat pieniä, sillä so...
-
Koska en pidä kauppojen sokerisista maustekurkuista, niin ryhdyin tekemään suolakurkkuja itse. Teen ne viilalekurkkuina, sillä siten on help...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti