maanantai 12. kesäkuuta 2023

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä grillikastikkeella. Olen oikaissut reseptin uunissa tehtäväksi. Annoksesta tulee kolmetoista pihviä ja yksi lihapulla. Valitettavasti kuvat ovat vähän epäteräviä käsieni toiminnan vuoksi.

Tarvittavat aineet:

2 kg jauhelihaa

1 rkl pippurisekoitusta rouheena

½ paperikaa

4 sentin siivuista juustoa

½ purkkia suolakurkkuja

jalapeno tai muutama maustepaprika liemessä.

Valmistus:

Pistä astiaan jauheliha ja pippurisekoitus ja sekoita huolellisesti sekaisin. Annan maustua sen hetken kun kuutioit juuston, paprikan, suolakurkut ja jalapenot.


Painele pelleille pihvit ja pistä pihvin keskelle paprika-, suolakurkku-, juusto- ja jalapenokuutioita.


Taputtele kämmenellä pihvi ja laita se täytteiden päälle. Pihvi on helpompi muodostaa peltiä vasten kuin kämmenellä, joten kannattaa pohjapihviä käytää välin tilketsimiseen.

Paista uunissa 225 ° C noin 20 minuuttia. Tämä riippuu tietysti uunista eli pihvit ovat kypsät kun päällys on kauniin ruskea.

Juustokuutiot tuppaavat hieman valumaan ulos, mutta yhtähyvin voit käyttää juustoraastetta

Vinkki:

Alkuperäiseen ohjeeseen tuli omenakuutiot, joten voit niitä käyttää, mutta itse en ole ikinä ymmärtänyt suolaisen ja maksean sekoittamista. Juustona voi käyttää mitä vaan. Itse käytän mustaleima emmentaalia. Kiinteän juuston sijaan voi käyttää myös tuorejuustoa. Jalapenoa ei ole pakko lisätä, jos ei tykkää kovin mausteisesta. Tämä on vain oma lisäykseni reseptiin, sillä tykkään tuhdimmin maustetusta.


Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...