keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Flammkuchen

Tamä on elssasilainen pitzan tyyppine, hiivaton liekkipiirakka, joka on helppo valmistaa, mutta vaatii vähän konstailua. Kun aloitat tekemään, niin laita sähköuuni 250 °C ja aseta uuniin tyhjä pelti kuumenemaan. Jos sinulla on pitzakivi, niin rapeus paranee. Leivinuuni on sitten toinen asia, mutta folion päälle asetettuna paistuu arinalla. Annoksesta tulee yksi uunipellillinen

Tarvittavat aineet:
- 4 desilitraa vehnäjauhoja
- 1/4 teelusikallista suolaa (on myös yksi maustemitallinen)
- 2 ruokalusikallista öljyä
- 1 2/3 desilitraa vettä

- 150 grammaa ranskankermaa
- 150 grammaa smetanaa
- 1/4 teelusikallista mustapippuria
- 1/4 teelusikallista suolaa (on myös yksi maustemitallinen)

- 1 sipuli renkaina
- 1 pakettia pekonia

- ruohosipulisilppua
- pilkottua chiliä

Ensimmäisenä on pohjan aineet, jotka laitetaan tuossa järjestyksessä ja sekoitetaan, kunnes taikina on vaivautunut yhtenäiseksi palloksi. Koska taikina on hiivaton, niin voit heti kaulita ohuen levyn. Voit kaulita sen suoraan leivinpaperin päällä tai sitten siirtää leivinpaperin päälle. Ole tarkkana alustan kanssa, sillä joudut vetämään tämän kuumalle pellille, joten katso, että alueella ole sulavaa materiaalia.
 Sekoita smetana ja ranskankerma sekä suola ja mustapippuri. Meillä kun tykätään hieman mausteisesta niin käytin kaksi reilua hyppysellistä mustapippuria. Sekoita aineet keskenään.
 Levitä edellisen ruudun seos pohjan päälle ja tässä hyvänä apuna on ns. nuolija, jolla on helppo kaapia täyte kulhosta ja helppo levittää se tasaisesti taikinalevyn päälle
Renkaiksi silputut sipulit asetetaan täytteen päälle ja sitten pekoniviipaleet. Huomio! Älä esipaista pekonia, sillä muutoin siitä tulee kovaa korppua.
Paistoaika on noin 15 minuuttia, mutta vaihtelee suuresti. Flammkuchen on valmis kun reunat ovat saaneet väriä. Vedä Flammkuchen ritilän päälle jäähtymään ja ripottele pinnalle pieneksi leikattua chiliä ja ruohosipulisilppua.

Vinkkinä:
Täytteet voi valita aivan kuin pizzassa eli maksuasia on täyte. Pohjan voi myös valmistaa gluteiinittomana, jos sellaista ruokavaliota täytyy noudattaa. Smetanaa ja Ranskankermaa saa laktoosittomana, mutta valitettavasti tämä ei käy, jos ongelman aiheuttaja on maitoproteiini, joten silloin on paras tyytä pizzaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...