keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Täytetyt paprikat

Herkullinen ruoka, joka ei seurakseen muuta tarvitse. Esivalmistelua tämä vaatii ja paistoaika on suhteelisen pitkä ja lämpö matala. Tämä siksi, että paprika säilyttää rakenteensa. Valmistus on helppo.

Tarvittavat aineet:

- 1 dl pitkäjyväistä riisiä
- vettä
- ½ teelusikallista suolaa

- 2 suurta, kiinteää paprikaa

- 100 grammaa ruskistettua jauheliaa

- valkosipulia
- kidney papuja (tai sitten ei)
- 1 teelusikallinen pippurisekoitusta

Sitten valmistukseen eli laitetaan riisi kiehumaan ja ruskista jauheliha. Leikkaa foliosta neljä neliötä ja niin suuria, että voit kääriä sen vaivattomasti tiivikksi nyytiksi. Annos riittää noihin kahteen paprikaan, jos ovat suuria.

 Puhdista paperikat eli leikkaa ne puolikkaiksi ja poista kanta sekä siemenet. Näin saat kulhomaisen paprikan täytettäväksi.
 Valuta riisistä vesi ja sekoita riisiin jauheliha ja mausteet.
Kääri täytetyt paprikat tiiviisiin folionyytteihin ja paista 175 - 200 °C noin ½ tuntia.

Vinkit!

Itse teen tätä usein edellispäivän pataruuasta, jolloin siinä on myös kidney papuja. Ateriasta saa vielä täyttävämmän, kun korvaa riisin ohrasuurimoilla. Niiden keittoaika on pidempi kuin riisin. Paprikan voi täyttää myös kasviksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...