Mausteiset piparit kuuluvat jouluun ja tämä ohje on todella helppo ja vanha. Mitään ei keitetä, joten pohjaan ei voi mikään palaa. Koska tässä ei ole kuumia ainesosia, niin tekoon voi lapsetkin osallistua. Annoksesta tulee noin 45 piparia
Tarvittavat aineet
250 grammaa margariinia tai voita
3 desilitraa sokeria
2 desilitraa siirappia
2 ruokalusikallista piparkakkumaustetta
2 kananmunaa
8 vehnäjauhoja
4 teelusikallista soodaa
Itse tekeminen
Sulata margariini tai voi.
Sulatettuun rasvaan lisätään sokeri, siirappi, piparkakkumauste ja kanan munat.
Vatkaa ainekset sekaisin hyvin, jotta munien rakenne rikkoutuu ja mauste leviää tasaisesti.
Lisää jauhot ja sooda. Sekoita sooda jauhoihin. Sekoita jauhot seokseen, mutta älä vaivaa taikinaa eli sekoitetaan vaan sen verran, että jauhot sekoontuvat kunnolla.
Vie valmis taikina jääkaappiin kolmeksi tunniksi, jonka jälkeen taikina on leivottavissa. Itse teen sen tavallisesti edellisenä päivänä ja annan maustua yön yli.
Leivo piparit ja paista 175 °C kauniin ruskeiksi. Kun ryhdyt paistamaan, niin keskity pelkkään paistamiseen, sillä piparit ovat palamisherkkiä.
Ja kuten alkuperäisessä ohjeessa luki: Natustele ja maistele, kun yhden olet syödyksi saanut, niin mieli tekee jo toista.
Vinkki
Piparit ovat melko pehmeitä, mutta loput piparit ovat kovia. Itse teen piparit alkuvaiheen taikinapalasta ja toisen kaulitsemisen jälkeen siirrän taikinan sivuun. Näistä teen suorakaiteen muotoisia levyjä, joiden päälle on helppo laittaa homejuustoa, jos siitä pitää tai kahden levyn väliin jäätelöä.
Lisäksi
Voit käyttää kaupasta saatavaa piparkakkumaustetta, mutta sen voi tehdä myös itse. Piparkakkumauste säilyy tiiviissä rasiassa seuraavaan jouluun. Itse teen aina kaksinkertaisen annoksen.
Tarvittavat aineet
1 teelusikallinen inkivääriä
½ teelusikallista neilikkaa
1 teelusikallinen kardemummaa
1½ teelusikallista maustepippuria
1 teelusikallinen kanelia
Sekoita aineet ravistelemalla.
Ruokaa suomeksi ja ilman rakettitiedettä. Kryptan kyökki on vanhanaikainen ja konstailematon. Osa valmistuu nopeasti ja toiset hitaasti ja jotkut vaativat aikaa vähän enemmän.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sveitsin pihvit
Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...
-
Nyt tehdään ruokaa, jota vanha kansa söi, mutta nykyisten suositusten mukaan vaarallista ravintoa. Ennen vanhaan suolaus oli säilöntämuoto j...
-
Tämä kakku on vanha eli isän äiti leipoi tätä ja se on helppotekoinen. Ohje on pieni, sillä ennen vanhaan kakkuvuuat olivat pieniä, sillä so...
-
Koska en pidä kauppojen sokerisista maustekurkuista, niin ryhdyin tekemään suolakurkkuja itse. Teen ne viilalekurkkuina, sillä siten on help...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti