torstai 13. kesäkuuta 2019

Juustopekonisienet

Kesä on grillauksen aikaa ja grillissä voi kypsentää melkein mitä tahansa, joten nyt tehdään herkkusieniä, joiden sisus täytetään juustolla. Tässä tapauksessa käytin sinihomejuustoa. Sienien ympärille kääritään pekoni.

Tarvittavat aineet:

isoja herkkusieniä
3 paketillista pekonia
1 paketillinen pehmeää juustoa maun mukaan

Itse tekeminen:

Ota pekonit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistumista. Tämä siksi, että lihan sisältämä rasva pehmiää ja ne on helppo "liimata" yhteen, jolloin juustotäyte pysyy sienen sisällä.
Irroita jalka kääntämällä, jolloin se napsahtaa irti.
Täytä hattu juustokuutiolla, joka painetaan lakin sisään, siksi on hyvä käyttää pehmeitä juustoja, mutta onnistuu myös kovilla juustolla, mutta ne kannattaa raastaa ensin. Kiedo sitten pekonisiivut (3 kappaletta per jumbosieni) sienen ympäri siten, että ne peittävät koko sienen. Kietaise myös jalkojen ympärille pekonisiivu eli ne eivät ole hukkapaloja.
Kuvassa paistovalmiit sienet ja jalat. Grillaa matalalla liekillä, kansi kiinni noin 30-35 minuuttia grillistä riippuen. Käännä puolessavälissä, että sieni saa kauttaaltaan väriä. Sateen sattuessa nämä onnistuvat myös uunissa 175 ° C puolisen tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...