torstai 20. heinäkuuta 2017

Ahventa grillissä

Kesä täällä pohjolassa on grillaamisen kulta-aikaa, joten ahven fileet tehdään grillissä. Tämän voi hyvin tehdä myös uunissa. Voit valita tuoretta filettä, mutta pakastettu käy hyvin myös, mutta kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa, jotta kalan rakenne pysyy koossa.

Tarvittavat aineet:
4 ahven filettä
hieman suolaa
hieman sitruunapippuria
nokare voita
foliota

Leikkaa fileelle sopinvan kokoinen arkki foliota ja ripottele arkeille hieman suolaa ja sitruunapippuria. Aseta kala folion päälle.
Ripottele kalan päälle hieman suolaa ja sitruunapippuria.
Koska ahven on melko kuiva kala, joten pieni nokare voita kunkin fileen päälle.
Kääri foliot kasaan tiiviisti ja grilliin tai uunin pienelle teholle (grillissä liekit pienimmälle ja uunissa noin 150° C). Anna kypsyä noin 15-20 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden tai uuniperunoiden kera.

Vinkki:
Jos teet uuniperunat grillissä, niin niiden paistoaika on noin tunti. Jos haluat paistaa kalat pannulla, niin levitä mausteet lautaselle ja lado kalat siihen ja uudet mausteet päällipuolelle. Anna maustua viileässä tunnin tai pari. Tällöin voinokare tulee pannulle. Paistolastan on hyvä olla ohut, jotta pannulla kääntäminen onnistuu kalaa rikkomatta.

Helppo kalakastike:
Purkillinen kermaviiliä
tilliä (tuoretta tai kuivattua)
ruohosipulia
sipulin vartta
suolaa
valkopippuria

Sekoita kermaviiliin suola ja valkopippuri. Silppua tilli, ruohosipuli ja sipulinvarret ja sekoita ne viiliin. Anna maustua tunnin verran, mutta yön yli seistyään on maku täyteläinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...