torstai 29. marraskuuta 2018

Kookoskakku

Kookoskakku on varsinainen hätävarakakku, sillä sen voi pakastaa ja se sulaa huoneenlämmössä parissa minuutissa. Maukas kakku on myös helppotekoinen. Annos on kahden litran vuualle.

Tarvittavat aineet

250 grammaa margariinia tai voita
3 desilitraa sokeria
4 kananmunaa
3 desilitraa vehnäjauhoja
2 teelusikallista leivinjauhetta
5 desilitraa kookoshiutaleita

Itse tekeminen

Huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdotetaan. Voi tai margariini kannattaa ottaa pehmenemään jo edellisenä iltana ja tällöin leikata ne pieniksi siivuiksi, jotta vaahdottaminen on helpompaa.
Lisää voi/sokerivaahtoon kananmunat yksitellen, jotta taikinasta tulee tasainen.
Kaikki munat ovat vaahdotettu voi/sokerivaahtoon. Monissa ohjeissa varoitetaan seoksen juoksettumisesta ja kehoitetaan lisäämään hieman jauhoja sen estämiseksi. Itse en ole huomannut kakun koostumuksessa mitään eroa siitä, onko vaahdotus juoksettunut (rakeinen) vai ei. Joten älä stressaa tästä ilmiöstä itseäsi. Leipomisen pitää olla mukavaa.
Mittaa jauhot, leivinjauhe ja kookoshiutaleet kulhoon ja sekoita. Lisää seos taikinaan sekoitellen eli älä vatkaa enää. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tosin nykyisin on erilaisia pinnoitettuja vuokia, joissa tätä ei tarvita. Paista 175 °C tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä. Tulitikku on hyvä koetin eli jos taikinaa jää tikkuun, nin se on raaka ja jos ei niin kakku on kypsä.
Kookoskakku vasemmalla ja sen paistopinta tummuu aina kookoshiutaleiden rasvan vuoksi. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...