sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Nakit taikinakuoressa

Nämä ovat mukavia, helposti lämmitettäviä naposteltavia illan istujaisiin ja onhan nyt pikkujoulukausi menossa, niin loistavaa tarjottavaa ja pieni lisä myös uudenvuoden perinteiseen nakin syöntiin. Puolisoni tutustui tällaisiin Hollanissa, joten kokeiltava tätäkin oli. Itse käytin juusto-japapeno nakkeja (420g), jonka voimakasta makua tainina pehmentää.

Tarvittavat aineet:

1 litra vettä
2 teelusikallista suolaa
3 ruokalusikallista öljyä
2 pussia kuivahiivaa
16 - 18 desilitraa vehnäjauhoja
3 paketillista nakkeja (valinta vapaa)
1 kananmuna (voiteluun)

Veteen sekoitetaan suola ja öljy, lisää 10 desilitraa jauhoja ja kuivahiiva. Sekoita aineet keskenään ja lisää jauhoja tarpeen mukaan vaivaamisen aikana, jotta saat napakan taikinan aikaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Ota taikina leivinlaudalle ja leikkaa siitä palanen, joka pyöritetään palloksi. Tee tästä pitkulainen pyörylä kaulimalla tai sormin muokkaamalla. Aseta nakki kuoren päälle.
Kääri taikina nakin ympärille siten, että nakki jää piiloon. Tämä siksi, että nakki ei uunissa kuivuisi. Laita pellille sauma puoli alaspäin. Voitele pötkylä kananmunalla. Tässä vaiheessa ei enää kohoteta, vaan suoraan uuniin. Jos teet suuremman määrän kerralla, niin tee pellillinen kerrallaan, ettei taikinasta tule kovin paksu.
Paista 225 °C kaunnin ruskeiksi.

Vinkki:

Voit tehdä tämän myös makkaroista, mutta jos käytät ryynimakkaraa, niin ne on paistettava lähes kypsiksi ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...