Tämä on maailman yksinkertaisin valkoinen kalakastike, joka sopii kalalle kuin kalalle. Valmistukseen menee muutama minuutti, mutta näiden tuoretuotteiden kanssa on syytä aina antaa se tunnin vetäytymis- ja makujen tasaamisaika.
Tarvittavat aineet:
- 1 purkki kermaviiliä
- 2 teelusikallista sitruunapippuria
- tilliä silputtuna
- ruohosipulisilppua
Sekoita kermaviili ja sitruunapippuri sekaisin hyvin. Älä anna annoksen hämätä, sillä tämä on niin hyvää, että se yleensä tehdään tuplana tai triplana.
Hienonna ruohosipuli ja lisää se joukkoon maun mukaan. Ylimääräinen silppu kannattaa pakastaa talven varalle pieniin pusseihin, jossa on yksi käyttökerta. Toimii myös pakasterasiassa, sillä nämä eivät jäädy yhteen nippuun.
Sitten hienonnettua tilliä ja älä ihmettele sen pientä määrää, sillä se on omassa maassa kasvatettua ja täten monin kerroin voimakkaampaa kuin kaupan tillit.
Vinkit!
Huomasit varmaan, että en käyttänyt suolaa lainkaan. Mausteseokset sisältävät suolaa ja meillä sitä käytetään muutoinkin vähän ja mausteita enemmän. Jos kuitekin laitat kastikkeeseen sitruunamehua, niin lisää silloin ½ teelusikallista suolaa.
Ruokaa suomeksi ja ilman rakettitiedettä. Kryptan kyökki on vanhanaikainen ja konstailematon. Osa valmistuu nopeasti ja toiset hitaasti ja jotkut vaativat aikaa vähän enemmän.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sveitsin pihvit
Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...
-
Nyt tehdään ruokaa, jota vanha kansa söi, mutta nykyisten suositusten mukaan vaarallista ravintoa. Ennen vanhaan suolaus oli säilöntämuoto j...
-
Tämä kakku on vanha eli isän äiti leipoi tätä ja se on helppotekoinen. Ohje on pieni, sillä ennen vanhaan kakkuvuuat olivat pieniä, sillä so...
-
Koska en pidä kauppojen sokerisista maustekurkuista, niin ryhdyin tekemään suolakurkkuja itse. Teen ne viilalekurkkuina, sillä siten on help...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti