Herkullinen ruoka, joka ei seurakseen muuta tarvitse. Esivalmistelua tämä vaatii ja paistoaika on suhteelisen pitkä ja lämpö matala. Tämä siksi, että paprika säilyttää rakenteensa. Valmistus on helppo.
Tarvittavat aineet:
- 1 dl pitkäjyväistä riisiä
- vettä
- ½ teelusikallista suolaa
- 2 suurta, kiinteää paprikaa
- 100 grammaa ruskistettua jauheliaa
- valkosipulia
- kidney papuja (tai sitten ei)
- 1 teelusikallinen pippurisekoitusta
Sitten valmistukseen eli laitetaan riisi kiehumaan ja ruskista jauheliha. Leikkaa foliosta neljä neliötä ja niin suuria, että voit kääriä sen vaivattomasti tiivikksi nyytiksi. Annos riittää noihin kahteen paprikaan, jos ovat suuria.
Puhdista paperikat eli leikkaa ne puolikkaiksi ja poista kanta sekä siemenet. Näin saat kulhomaisen paprikan täytettäväksi.
Valuta riisistä vesi ja sekoita riisiin jauheliha ja mausteet.
Kääri täytetyt paprikat tiiviisiin folionyytteihin ja paista 175 - 200 °C noin ½ tuntia.
Vinkit!
Itse teen tätä usein edellispäivän pataruuasta, jolloin siinä on myös kidney papuja. Ateriasta saa vielä täyttävämmän, kun korvaa riisin ohrasuurimoilla. Niiden keittoaika on pidempi kuin riisin. Paprikan voi täyttää myös kasviksilla.
Ruokaa suomeksi ja ilman rakettitiedettä. Kryptan kyökki on vanhanaikainen ja konstailematon. Osa valmistuu nopeasti ja toiset hitaasti ja jotkut vaativat aikaa vähän enemmän.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sveitsin pihvit
Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...
-
Nyt tehdään ruokaa, jota vanha kansa söi, mutta nykyisten suositusten mukaan vaarallista ravintoa. Ennen vanhaan suolaus oli säilöntämuoto j...
-
Tämä kakku on vanha eli isän äiti leipoi tätä ja se on helppotekoinen. Ohje on pieni, sillä ennen vanhaan kakkuvuuat olivat pieniä, sillä so...
-
Koska en pidä kauppojen sokerisista maustekurkuista, niin ryhdyin tekemään suolakurkkuja itse. Teen ne viilalekurkkuina, sillä siten on help...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti