Tarvittavat aineet:
- 500 grammaa suolasieniä
- 1 sipuli
- 2 desilitraa vispikermaa
- 150 grammaa smetanaa
Jos käytät kaupan purkkisieniä, niin ne tarvitsee vain valuttaa. Itse suolatut sienet ovat yleensä voimakkaammin suolattuja, joten niitä on syytä liottaa vedessä tunnin tai kaksi ja vettä olisi myös vaihdettava.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, sillä smetana pehmentää sitä. Lisää smetana kevyesti käännellen vatkattuun kermaan.
Konetta käytän siksi, että pidämme sienisalaatista, jossa sienipalat ovat pieniä, niin sienet maistuvat koko annoksessa. Toisin sanoen sipulin jälkeen lisätään sienet ja pyöräytetään kevyesti.
Sekoita sienet ja sipuli kevyesti käännellen kerma/smetana seokseen. Anna makujen tasaantua tunnin verran ennen tarjoilua.
Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti