Kookoskakku on varsinainen hätävarakakku, sillä sen voi pakastaa ja se sulaa huoneenlämmössä parissa minuutissa. Maukas kakku on myös helppotekoinen. Annos on kahden litran vuualle.
Tarvittavat aineet
250 grammaa margariinia tai voita
3 desilitraa sokeria
4 kananmunaa
3 desilitraa vehnäjauhoja
2 teelusikallista leivinjauhetta
5 desilitraa kookoshiutaleita
Itse tekeminen
Huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdotetaan. Voi tai margariini kannattaa ottaa pehmenemään jo edellisenä iltana ja tällöin leikata ne pieniksi siivuiksi, jotta vaahdottaminen on helpompaa.
Lisää voi/sokerivaahtoon kananmunat yksitellen, jotta taikinasta tulee tasainen.
Kaikki munat ovat vaahdotettu voi/sokerivaahtoon. Monissa ohjeissa varoitetaan seoksen juoksettumisesta ja kehoitetaan lisäämään hieman jauhoja sen estämiseksi. Itse en ole huomannut kakun koostumuksessa mitään eroa siitä, onko vaahdotus juoksettunut (rakeinen) vai ei. Joten älä stressaa tästä ilmiöstä itseäsi. Leipomisen pitää olla mukavaa.
Mittaa jauhot, leivinjauhe ja kookoshiutaleet kulhoon ja sekoita. Lisää seos taikinaan sekoitellen eli älä vatkaa enää. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tosin nykyisin on erilaisia pinnoitettuja vuokia, joissa tätä ei tarvita. Paista 175 °C tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä. Tulitikku on hyvä koetin eli jos taikinaa jää tikkuun, nin se on raaka ja jos ei niin kakku on kypsä.
Kookoskakku vasemmalla ja sen paistopinta tummuu aina kookoshiutaleiden rasvan vuoksi. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Ruokaa suomeksi ja ilman rakettitiedettä. Kryptan kyökki on vanhanaikainen ja konstailematon. Osa valmistuu nopeasti ja toiset hitaasti ja jotkut vaativat aikaa vähän enemmän.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sveitsin pihvit
Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...
-
Nyt tehdään ruokaa, jota vanha kansa söi, mutta nykyisten suositusten mukaan vaarallista ravintoa. Ennen vanhaan suolaus oli säilöntämuoto j...
-
Tämä kakku on vanha eli isän äiti leipoi tätä ja se on helppotekoinen. Ohje on pieni, sillä ennen vanhaan kakkuvuuat olivat pieniä, sillä so...
-
Koska en pidä kauppojen sokerisista maustekurkuista, niin ryhdyin tekemään suolakurkkuja itse. Teen ne viilalekurkkuina, sillä siten on help...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti