Tarvittavat aineet
250 grammaa margariinia tai voita
3 3/4 desilitraa sokeria
5 kananmunaa
100 hasselpähkinää rouhittuna
1 tl leivinjauhetta
4 desilitraa vehnäjauhoja
Itse tekeminen
Margariini tai voi ja sokeri vaahdotetaan. Margariini tai voi kannattaa palastella, kun se on vielä kovaa ja itse otan ne huoneen lämpöön jo edellisenä iltana, jotta se on todellakin pehmeää.
Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten seokseen, että siitä tulee kuohkea.
Lisää rouhitut hasselpähkinät varovasti sekoittaisen. Älä vatkaa enää. Hasselpähkinöiden sijaan voit kokeilla muita, suolattomia pähkinöitä.
Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita seos kevyesti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tosin nykyisin on vuokia, jossa tätä toimitusta ei tarvitse tehdä, mutta Kyökki onkin hieman vanhanaikainen. Paista 175 °C tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä. Tulitikku on oiva väline kypsyyden toteamiseksi eli jos taikina tarttuu tikkuun, niin se on raaka ja jos ei niin kypsä.
Pähkinäkakku on oikealla. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti