perjantai 2. marraskuuta 2018

Tomaattikastike kebablihalle

Kebablihaa höystetään usein kastikkeilla ja tämä tomaattinen on loistava, myös moneen muuhun. Meillä tehdään kebablihan oheen usein keitettyjä fusirilli makaroneja, jotka pehmentävät tämän, melko tulisen soosin maut.

Tarvittavat aineet:

2 tölkkiä paseerattua tomaattia
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
3 teelusikallista mustapippurijauhetta
2 teelusikallista paprikajauhetta
1 kasvisliemikuutio
1 ruokalusikallinen balsamiviinietikkaa
1 ruokalusikallinen Sriraha kastiketta
1 ruokalusikallinen sinappia

Valmistus:

Kaada paseerattu tomaatti kattilaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit kattilaan ja sekoita, ennen muiden mausteiden laittoa huolellisesti. Tämä siksi, ettei mauste tartu sipulin pintaan ja aiheuta tujua makuelämystä.

Lisää loput aineet ja sekoita huolella. Seosta keitetään pienellä lämmöllä, joka tarkoittaa sähköhellalla pienintä mahdollista. Seosta kuumennetaan, kun haluttu paksuus on saavutettu. Sakenee kyllä jäähtyessään hieman. Kastiketta tulee noin litra, joten itse säilön sen tiivissä purkissa jääkaapissa ja säilyy useamman viikon. Kastiketta voi myös pakastaan annoskokoina. Sulatetun kastikkeen säilyvyys heikkenee.

Vinkki:

Kokeilin tätä kastiketta ketsupin sijaan pitsaan ja pitsa sai ihan uudet ulottuvuudet. Tämä toimii myös hampurilaisessa ja kuumassa koirassa.

Sriracha kastikkeet voi ostaa, mutta myös tehdä itse, mutta se vaatii tehosekoittimen tai sauvasekoittimen. Tämä onkin sitten jo niin tuhtia, että sailyy jääkaapissa kauan. Kastikkeen tekoon tarvitaan.

Tarvittavat aineet:

2 paketillista punaisia shilejä
8 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 dl omenaviinietikkaa
1 ruokalusikallinen tomaattipyrettä
1 ruokalusikallinen kalakastiketta
2 ruokalusikallista hunajaa
2 teelusikallista suolaa.

Puhdista chilit ja jos tahdot miedompaa, niin poista siemenet. Kuori ja silppua valkosipuli ja sipuli. Itse korvasin tomaattipyreen sosialisoimalla ruokalusikallisen tomaattikastikkeen paseeratuista tomaateista ja koska kalakastiketta ei ollut niin käytin yhden kalaliemikuution. Hunaja-allergisena jätin sen pois. Aineet tehosekoittimeen ja jauhetaan tasaiseksi kastikkeeksi. Käy hyvin mausteeksi pataruokaan, johon saa tuhdimman maun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sveitsin pihvit

Tämä on maukas pääruoka tai palanen iltapalaksi. Alkuperäinen ohje, neljän vuosikymmenen takaa, oli laittaa pihvit grillissä ja sivellä gril...